ефективност на складовата техника

Ефективност на складовата техника

Ефективност на складовата техника

Ефективност на складовата техника или с други думи пълна лудница.
Високата ефективност на складовата техника е пропорционална на организацията в складовете.

Във всеки склад или логистична база всяка единица от инвентара (стоки, стелажи, машини) трябва да е високопроизводителна и безопасна за хората.

За това е необходимо непрекъснато да се мисли, да се въвеждат нововъведения, достатъчно на брой складови машини, които подпомагат ефективността. Безспорен факт е, че новите машини са производителни, движат се по-бързо, обработват се с тях по-лесно палетизираните стоки.

Според Сюзън Комфорт, продуктов мениджър стакери и рийчтраци, предназначени за за тесни пътеки в The Raymond Corp., производителността на всеки нов високоповдигач продължава рязко да нараства. Новите технологии предлагат по-добра ефективност. Машините са с по-висока скорост на повдигане и движение. По-добра технология на двигателя, по-добро ускорение и по-голяма надеждност. Дори и прости промени в дизайна се разкриват големи скокове в производителността.

„Там, където преди имаха отделни лостове за повдигане, движение и условия за товарене/разтоварване, сега операторите могат да използват една ръка за едновременно пътуване и повдигане“. „Това създаде забележимо увеличение на производителността и придвижването на палетите на час, вероятно около 20% до 30%.“

Въпреки че са налице стимули за закупуване на най-новото оборудване, здравината и надеждността е довела до това, че клиентите в САЩ ползват машини средно между 7 и 10 години преди да ги заменят с нови.

Високо, високо, високо или тази чудесна машина рийчтрак

Ефективност на складовата техника
Ефективност на складовата техника Рийчтрак

Вече почти няма ограничения за ползването на складовите пространства във височина. Терените са скъпи, а въздухът над тях не. Пространствата се усвояват лесно, а с помощта на ричтраци се обработват стоки на височина до 12 м.

На тези главозамайващи височини операторите могат да използват допълнителни средства за безопасност. Технологиите на камерите подобряват видимостта, което според Comfort е особено важно за да няма щети по стоките.

Нови машини, нови функции

„Новите функции – вертикални селектори за задържане и достигане на височината на стелажите, помагат да не се губи излишно време, като видимостта във всички посоки е осигурена“

Вече все повече клиенти ще се ориентират за повече палетоместа на по-малко площ. За това машините за обработка на стоки в тесни коридори ще продължават да бъдат търсени. Понякога тази промяна се налага съвсем естествено.

„Между клиентите в САЩ, занимаващи се с електронната търговия, растежа на броя на предлаганите стоки налага друга култура на ползване на нови машини“. Особено голям е ръста през последната година.

 

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top