Знаете ли в кои страни не ползват газови мотокари ?

На някои места в света смятат газови мотокари за абсолютна безсмислица. А Защо? Тук накратко ще опитаме да обясним причините защо газовите мотокари не се наложиха като панацея с времето и почти не се използват в редица страни като Италия, Испания, Турция и др. За Италия и Испания знаех отдавна, за Турция разбрах наскоро. В Кана

да, Австралия, Нова Зеландия, Гърция също, на фона на дизеловите мотокари и електрокарите употребата на машините на газ е много по-малка.

Защо на практика се получава това?

Нали газовите мотокари са си екстра за работа на открито и на закрито? По този начин не спестяват ли хор

ата средства и не оптимизират ли по-ефективно работните си процеси? Определено, ако нямате голяма натовареност един приличен газов мотокар втора употреба ще Ви бъде от полза. Но ако работата изисква процеси по товарене-превозване-разтоварване ( в този, обратен или какъвто и да е ред) с голяма интензивност тогава надали това е оптималното решение.

Вътре електрически складови машини и електрокари, вън дизелови мотокари

Точно на този принцип работят повечето от фирмите в посочените по-горе страни. И това е защото електрическата складова техника и кари са безалтернативни за работа на закрито. Отличават се с маневреност, екологичност (работят с батерии), изискванията за депата за зареждане на батерии са по-малки, в срванение с тези за съхранение на бутилки с пропан-бутан. За условия и работа на открито дизеловите мотокари са много по-надеждни и по-здрави. Като обслужване и поддръжка газовите мотокари са най-скъпи. Освен това газовите мотокари са по-малко ефективни от дизеловите, тъй като те са по-нисък въртящ момент. Не са толкова мощни като дизеловите и съответно с тях се извършва по-малко работа. Достигането на по-високи обороти при газовите мотокари износва допълнително двигателя. Не е за пренебрегване и факта, че дизеловите двигатели са много по-здрави, с по-висок въртящ момент (по-мощни), не се влияят от атмосферното време, работят при неравни терени.

Да обобщим накратко

Все пак имайте предвид, моля, че тук говорим по-принцип. Всяка работна среда и условия са специфични сами по себе си и там където един тип машини не са подходящи, други са съвсем на място.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top