Мотокар или електрокар-какво ми трябва всъщност

Мотокар или електрокар-коя е оптималната машина за моя бизнес? Много е трудно човек да се ориентира какво ще му свърши работа от цялата информация, която го засипва за товароподемни машини и складова техника. На пазара има основно около 20 марки и хиляди варианти на модели – различна товароподемност, мачти, прикачни устройства и какво ли не. Най-лесно е да се консултирате с нас или колеги от други фирми, така ще си спестите времето за четене и осмисляне на информация. Но пък дали всички в бранша сме достатъчно обективни? Нормално е всеки да иска да продаде това, с което разполага или марката, на която е представител. Затова накратко ще нахвърлям някои основни ориентири, за да имате представа каква техника ще Ви върши работа.

Какво трябва да знам?

При покупката или наема на товаро-подемна или складова техника е от основно значение да сте наясно с работната си среда. С какви товари – като размери, обем и килограми ще се работи. На каква височина ще се вдигат, подреждат, товарят или разтоварват? Колко често ще се използва? Дали ще се работи на открито или на закрито. Ако е на открито – каква е настилката на площите? Ако е на закрито – достатъчно здрав и равен ли е пода, колко са широки работните коридори, как са подредени и на каква височина стелажните системи, достатъчно осветено ли е навсякъде, на каква височина ще се манипулира със стоките? Ако отговорите на тези основни въпроси, браво, вече имате първоначална представа каква машина ще Ви трябва.  В предишни публикации съм се спирала на общите предимства и недостатъци на мотокарите и електрокарите и съм писала за употребата на различните складови машини – палетни колички, стакери, рийчтраци, ордер пикъри.

 

Как да извлечем максимума?

На теория може да се каже с две-три изречения, но на практика невинаги се получава. Като купувате мотокари, електрокари или складова техника, помислете за бъдещето и кога и как ще може да ги ползвате. Ако към момента нямате сериозна натовареност, а Ви трябва машина, нещата след година може да са съвсем различни. Дай Боже на всички да им върви работата и да се разрастват. Затова е добре като купувате техника да имате предвид и перспективата. Това съвсем не означава да инвестирате в скъпа техника. А в здрава и такава, която да може да ползвате и при други условия (по-голям склад, ново място и т.н.)

Консултациите при нас за избор на техника са безплатни и в никакъв случай няма да Ви ангажираме да купувате от нас:) Ще се радваме да сме полезни и помагаме.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top