Какъв тип складова техника да изберем ?

Много често при разширяване на складовите площи или изграждане на нови хората си задават въпроса „Каква е оптималната складова техника, която ще използвам най-рационално?“ Тук ще се спрем на основните видове товаро-подемни машини и техните характеристики, които биха Ви насочили доколко ще бъдат полезни за конкретния случай. Ще започнем от транспалетните колички.

Транспалетните колички са една от най-често използваните складови техники. Управляват се лесно. Те се задвижват механично или с електрическа батерия. Произвеждат се в различни варианти според товароподемността им – до 5 000кг. При тях има ограничение при работната височина. Удобни са за работа с палетизирани стоки в складове и магазини.

Какъв тип складова техника да изберем
транспалетна-количка-baoli

 

 

 

 

 

 

Рийчтрак (Reachtruck) е машина с компактни размери, обслужвана от оператор в седнало положение. Намира приложение на места, с изисквания за вдигане на стоките/товарите на голяма височина – обикновено над 5,00м. За първи път подобни машини започват да се произвеждат от последната четвърт на 20-ти век. Ричтракът се отличава и с добра маневреност. Масово на пазара се предлагат модели на Linde, BT и Nissan/Atlet.

Какъв тип складова техника да изберем
Електрически-ричтрак-Atlet

Стакер (Stacker) е машина, която се обслужва ръчно от оператор. Характерно за стакерите е голямата им маневреност, дори и в тесни работни коридори.

Независимо какви въпроси и колебания при избора на складова техника имате, нашите специалисти са винаги на Ваше разположение и ще Ви подпомогнат да направите оптималния избор.

Какъв тип складова техника да изберем
Електрически-стакаер-Linde

 

 

 

 

 

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top