ADAS Усъвършенствани системи за подпомагане на водачите

ADAS Усъвършенствани системи за подпомагане на водачите

ADAS Усъвършенствани системи за подпомагане на водачите

ADAS или усъвършенствани системи за подпомагане на водачите са от голямо значение. Най-вече по отношение на разработването на продукти за подобряване на безопасността и производителността на ефективността на складовата техника.

За съжаление, когато говорим за ADAS, при автомобилите хората се фокусират. Но когато обърнем внимание на хората, че е става дума за мотокари, автоматични управляеми превозни средства (AGV) и автономни мобилни роботи (AMR), интересът не е голям. Факт е, че автономното шофиране и дигитализацията са две големи тенденции, които нямат нищо. Световната тенденция в промишлеността е да се внедряват тенденциите в цифровизацията,включително и за логистиката.

Потреблението еволюира

Сериозно се увеличава използването на AGVs,  AMRs, cobots и много повече мотокари (напълно автоматизирани или допълнени с автоматизация). По-големите компании внедряват от години тези технологии. Но расте и търсенето сред по-малките и средни фирми.

Безопасност и ефективност!

От гледна точка на безопасността автоматичните системи за подпомагане на операторите са надеждни и сигурни. Добрата новина е, че подпомагат ефективността.

Наблюдава се много голяма употреба на сензорите за безопасност в САЩ и Европа. Това е лесен начин да направите складовата техника за свободно шофиране по-безопасна. Умните машини могат да се предупреждават една друга, както и хората в склада.

ADAS Усъвършенствани системи за подпомагане на водачите

Няма невъзможни неща

Системите могат да се свържат и към по-старо оборудване. Автоматичната настройка на скоростта на пълзене ще изисква складовата техника с поне двускоростен контролер.

От съществено значение е осъзнаването на ползите от приложенията. Хората не бива да се притесняват, че ще загубят работата си. Напротив практиката на Amazon показва нарастване на броя на служителите в логистичните им бази. Просто уменията и компетенциите са на друго ниво. Компаниите в Европа, Азия и САЩ непрекъснато оптимизират складовото си оборудване. Инвестират в автоматизирани системи и обучение на персонала.

Много е важно да се гарантира, че регулаторната рамка е в крак с новите технологии. Автономното шофиране вече се случва, а рамката в Европа – Европейската директива за машините – вероятно ще доведе до развитие в тази посока.

Живеем във вълнуващо време и сме свидетели на голям напредък в резултат на двете мега тенденции на автоматичното шофиране и цифровизацията.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top