Как го правят големите или най-актуалната инвестиция на Amazon

Всички знаем кои са Amazon. Безспорно това е една най-фокусираните върху клиентите компании, която непрекъснато инвестира в новаторски решения и автоматизира складовете си, за да подобри системата за доставка и да предложи по-добри услуги на клиентите.

В началото на 2019 година Amazon подписва седемгодишна търговска сделка с френската фирма за роботизация Balyo.

Според сделката Balyo ще достави на гиганта автоматизирана складова техника. В замяна на закупуването на продуктите на Balyo, Amazon ще получи безплатни акции, които съставляват до 29% от капитала на Balyo, на стойност около 300 млн. евро.

Кои са Balyo?

Balyo e френска компания, която за кратко се превръща в един от основните лидери в производството и внедряването на роботизирани индустриални решения.

BALYO превръща стандартните складови машини в самостоятелни интелигентни роботи благодарение на своята новаторска технология Driven by Balyo ™. Системата за навигация, разработена от BALYO, позволява на превозните средства, оборудвани със система, да намерят позицията си и да се движат самостоятелно в складовете и логистичните центрове. В рамките на пазара на автоматизираните превозни средства, BALYO сключи две стратегически споразумения с Kion Group AG (компанията майка на Linde Material Handling) и Hyster-Yale Group, два основни производителя в сектора за обработка на материали. BALYO присъства в три основни географски региона (Северна и Южна Америка, Европа и Азиатско-Тихоокеанския регион). Приходите от за 2017 г възлизат на 16,4 млн. евро.

Според компанията – приходите за 2018 г. ще достигнат 23,3 милиона евро, което е с 40% повече от предходната година. Навигационната система, която разработват, превръща складовите машини в роботи със самостоятелно управление.

Разширяването на роботизацията продължава

Най-големият онлайн търговец в света се стреми да разшири и автоматизира своите логистични центрове по целия свят. Чрез въвеждането на иновативните технологии се оптимизират всички складови операции и се съкращава времето, необходимо за сортиране и опаковане на продуктите.

Амазон не инвестира от вчера в иновации

През 2012 г. придобива Kiva Systems, като по този начин дава първата сериозна заявка за автоматизирани складови решения. Така в редица логистични центрове се внедриха сериозен брой автоматизирани складови машини на стойност 775 млн долара. Всички електрически колички, стакери, ордер-пикъри, рийчтраци могат да се движат безпроблемо в складовете, да сканират инвентара, да сортират стоките и да изпълняват исканията за доставка с голяма скорост.

Последната инвестиция в Balyo е в съответствие със стратегията на компанията да автоматизира складовете си, за да намали разходите и да ускори доставките.

Предпоставките за големия успех

Силната страна на Амазон е стабилна система за доставка. Освен това, силата на дистрибуция, разширяването на базата на продавачите и предлагането на продукти подпомагат доминацията на компанията.

Бързото разширяване на еднодневните, едночасовите и двучасовите услуги за доставка на Amazon допринася изключително за успеха. Нещо повече, очертават се и като лидер в доставките на хранителни стоки (за USA), чрез Whole Foods Store.

Тенденциите

Според изследователския доклад, пазарът на логистична автоматизация се очаква да нарасне от 46,22 млрд. долара през 2018 г. до 80,64 млрд. долара до 2023 г.  Ръстът на пазара се дължи на растежа на индустрията за електронна търговия, напредъка в роботиката и глобализацията.

 

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top