Електрокар дизелов или газов мотокар

Хубаво е да имате представа какви са основните характеристики на основните товаро-подемни машини. Така ще можете да се ориентирате какъв оптимален избор да направите. Ще се спрем накратко на основните предимства и недостатъци на електрокарите, дизеловите и газови мотокари. Основният фактор, от който зависи изборът Ви, е складовата или логистичната база, с други думи трябва да имате предвид какви са работните коридори (колко широки), какви товари – колко тежки, с какъв обем и размери, и на каква височина се складират, какъв е интензитета на работа (дали машините ще се ползват непрекъснато), каква е подовата настилка – дали е достатъчно равна и здрава.

Електрокарите

са товароподемни машини, които работят с батерии. Батериите служат като противотежест и осигуряват баланс и предпазват машината от преобръщане. Поддръжката и експлоатационните разходи на електрокарите са по-евтини, в сравнение с тези на мотокарите. Известно неудобство може да причини времето за заряд на батерията. Заредена, батерията нормално трябва да изкара 8-часова работна смяна, след като се изтощи машината не би могла да работи освен ако нямате друга заредена батерия. Тази практика се препоръчва в по-интензивна работа на двусменен режим. От гледна точка на безопасността зарядните станции трябва да са пожарообезопасени. Ако в складовите площи има неравни и обрушени подови повърхности, не е препоръчително ползването на електрокар. Причината за това е, че на всички марки и модели задните мостове са на твърда връзка и неравностите по трасето са предпоставка за разбиването му. Електрокарите най-масово са с товароподемност от 1 200 до 3 000 кг. От гледна точка на опазване на околната среда те са най-екологичните машини, защото не отделят вредни газове и емисии.

Газовите мотокари

могат да работят на открито и на закрито. Поддръжката им е най-скъпа (в сравнение с дизеловите машини и електрокарите, причината е, че горивото изгаря при по-висока температура, отколкото дизела). Преимущество е, че зареждането им с газ е изключително бързо. Задните им мостове са на гъвкава връзка (подвижна), което осигурява надлежната им експлоатация в условия с неравни терени. Ако се спрете на такъв тип машина трябва да имате пожарообезопасено място за съхранение на бутилките.

Дизеловите мотокари са предназначени за работа на открито.

Ако имате въпроси или се колебаете в избора на товаро-подемна техника, нашите консултанти ще Ви помогнат да направите правилния избор.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top