Mотокари втора ръка една разумна инвестиция

Mотокари втора ръка са оптимално вложение. Закупуването на товаро-подемна техника изисква сериозна инвестиция, особено, ако се отнася за мотокар или електрокар с по-голяма товароподемност над 3 000 кг. На пазара могат да се намерят и много добре поддържани машини на отлични цени. През последните години има редица фирми, които изкупуват употребявана техника и я рециклират изцяло, така че крайния потребител да получи една напълно функционална машина, която има дълъг експлоатационен живот.

Какво показва практиката

В момента може да намерите нов газов или дизелов мотокар, с товароподемност 3 500 кг, на реномиран производител за около 40-50 000 лв. Съвсем аналогова машина на малко работни часове, рециклирана и напълно функционална може да закупите с 10-15 хил. лв по-малко. Още повече, че техниката независимо каква е нова или втора употреба може да придобиете и на лизинг.

Не е за пренебрегване и условието, че за нова машина трябва да чакате обикновено месеци. Употребяваните мотокари могат да бъдат във Вашия склад до броени дни.

Предимства на рециклираните машини

Ако ползвате дизелови мотокари, спокойно може да се доверите на рециклирана машина. Това са здрави кари, които се ползват при всякакви условия на работа на открито. Дизеловите мотокари са мощни и се произвеждат с голям товароподемен капацитет. При редовна грижа и техническо обслужване – смяна на филтри и масла, машините карат без проблем много години дори над 30-40. Правя уговорката, че това все пак се отнася за по-стари мотокари, които не са наблъскани с електронни устройства и датчици за какво ли не, а са оборудвани само с най-необходимото. В практиката имаме и случай на яко експлоатиран при 8 часова смяна 35 годишен дизелов мотокар, на който не му е извършвано никога техническо обслужване. И знаете ли, работи безотказно, може би е излишно, но ще спомена, че марката е Komatsu. Уви, новите машини много трудно, с много грижа и поддръжка могат да достигнат подобен експлоатационен живот. Независимо от производителя, рекламата и т.н.

Бъдете внимателни, ако сами тръгнете да си търсите или купувате мотокари по обяви в интернет в чужбина. Със сигурност ще попаднете на идеални на външен вид кари на примамлива цена. Не се подвеждайте – случаен доставчик няма да поеме гаранционно обслужване. Съмнително ниската цена винаги е индикатор, че нещо не е наред. Всеки може да лустроса и пребоядиса един мотокар и той да изглежда като нов, а на практика „под капака“ положението да е трагично.

Газовите и дизеловите мотокари, които може да закупите от почти всяка фирма у нас се предлагат с гаранционни условия. По този начин може да сте сигурни в най-малко две неща:

  1. Купувате надеждна машина, никоя фирма няма да Ви продаде дефектна техника и да Ви даде гаранция за нея;
  2. Може да сте спокойни при режим на нормална експлоатация, тъй като дори да се появи някаква повреда, тя ще бъде своевременно и качествено отстранена.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top