Нов мотокар или електрокар заслужава ли си инвестицията

Нов мотокар или електрокар струва ли си? ? На този въпрос не е трудно да се отговори. Какъвто и да бизнесът Ви, какъвто и да е капацитета и обема на работа трябва внимателно да обмислите инвестицията си. Новите електрокари, мотокари не са евтини и обикновено доставката им отнема месеци. Ако Ви трябват складови електрическНов мотокар или електрокар заслужава ли си инвестициятаи машини – стакери, оредер пикъри, ричтраци и колички също трябва да прецените.

Нов електрокар, складова машина

Инвестицията в нова складова техника е по-оправдана когато Ви трябва електрокар или електрически машини. По този начин, при правилна експлоатация няма да имате проблеми, защото гаранцията им е по-голяма (1 или 2 години) и батериите изкарват средно 7-8 години. И би следвало да предвидите средства за техническа поддръжка. Това хем е така, хем не е така защото гаранциите често не покриват бързо износващи се части – ходови колела, ролки и т.н. По темата може много да се пише, но зависи от всеки конкретен случай. В момента на пазара могат да се намерят нови ел. стакери на изключително добри цени и влагането на средства в тях си заслужава. Например стакер нов стакер OMG, 1200 кг, височина на повдигане 3515 мм струва 14000 лв.

Нов дизелов или газов мотокар

Дизеловите мотокари са здрави машини, все още има производители, които не вкарват излишна електроника и поддръжката е лесна. При газкарите положението е същото. Въпросът опира до цената и наличностите, както и в сроковете за доставка. Ако Ви трябва машина с относително голяма товароподемност, вероятно ще трябва да чакате дори до 6 месеца за да я получите, отделно ще трябва и да заплатите стойността авансво. От години у нас може да намерите здрави и надеждни машини втора ръка. Всички фирми, които продават дават и гаранция. И въпросът опира до това дали купувате здрава, рециклирана машина или само излъскана и пребоядисана и ще имате проблеми в бъдеще. При всички положение искайте от доставчиците си история на машината и кога е била технически обслужена, какви ремонтни работи са извършвани по нея. Ако купите дизелов или газов мотокар втора ръка трябва да знаете на какъв период от време или на колко работни часа трябва да се прави техническо обслужване – смяна на масла филтри и т.н. и съответно колко ще Ви струва. Не зависимо дали купувате нов или употребяван мотокар трябва да предвидите средства за поддръжката на машината. С навлизането на китайските производители новите мотокари са на съвсем достъпна цена, като в много отношения не отстъпват по качество на американските, японските или европейските. Все пак от китайско до китайско има разлика, за това не се спирайте на най-евтиния вариант.

В заключение мога да добавя, че всичко опира до конкретната работа и решението в какво да се инвестира. Техникта втора ръка особено на някои производители държи висока цена. За това питайте, искайте и не се притеснявайте да търсите информация. Едно недообмислено решение може да доведе до излишен разход на средства.

 

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top