Не съм толкова богат, че да купувам евтино

Да поговорим за цената на складовата техника и товаро-подемните машини. Когато купувате машина независимо дали е нова или втора употреба трябва внимателно да прецените какво Ви се предлага. Съобразете как ще се експлоатира и поддържа. Това се отнася особено за новата складова техника, която се използва масово – като ръчните транспалетни колички. Нека да сравним – на пазара може да намерите китайски за около 400,00 лв/бр., произведени в Европа от доказани пазарни лидери за около 800-900 лв, с неръждаемо покритие – около 2000-3000 лв и изработени изцяло от инокс – около 4000 лв.

Нека да направим елементарна сметка

Дали е по-рентабилно да вземете здрава техника, на която я се наложи, я не 1 веднъж в годината да смените някой консуматив. Или всеки месец трябва да влагате (на пръв поглед не много) средства за купуването на нови. Отговорът я ясен. Но тук идва и другия момент, не разполагате с достатъчно средства. За това има решение. Има варианти за лизинг, без особено оскъпяване, има варианти за разсрочено плащане, изобщо стига човек да знае какво иска винаги може да намери решение. Иноксовите палетни колички, с или без  мерителна везна са идеално решение за центрове за дистрибуция, в условия на голямо натоварване. А и в крайна сметка цената им не е толкова непосилна.

Как стои въпросът при мотокарите и електрокарите втора ръка

Има редица марки, които с годините са се наложили като надеждни производители. Съответно и машините втора ръка държат по-висока остатъчна стойност и цената им не е ниска. При някои производители е така, при други е въпрос на маркетинг, но така или иначе цената на машините втора ръка не пада драстично, след като излезе от витрината на магазина. У нас, както и в Европа има много търговци на  електрокари втора употреба и мотокари и това е чудесно. В предишни публикации обърнахме внимание за какво трябва да се следи и какво да имате предвид, ако Ви предстои такава покупка. Техниката втора ръка се изплаща сравнително бързо, а ползите са големи.

 

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top