5 полезни съвета за работа с машини

5 полезни съвета за работа с машини

5 полезни съвета за работа с машини Лятото е чудесен сезон, но високите температури крият своите рискове за хората, които работят като оператори на мотокари на открито. За съжаление горещината е предпоставка за прекомерна умора, дехидратация, а нерядко и за топлинен удар. Тук ще се спрем на няколко конкретни съвета, които ще Ви помогнат да се чувствате добре.

5 полезни съвета за работа с машини

 1. Пийте вода. Колкото и да е банално и изтъркано, старайте се да пиете повече вода. По този начин предотвратявате дехидратацията на тялото. Бъдете особено внимателни, ако имате сърдечни или други хронични заболявания.
 2. Не пренебрегвайте почивките. Организирайте си така работата, че на всеки час да може да почивате по 10-15 мин. на сянка. Горещината изтощава още повече при физическа работа.
 3. Постарайте се закуската Ви да е здравословна и не прекалявайте през деня с тежки храни. Тараторът е чудесен за горещините.
 4. От голямо значение е и нощния сън. Постарайте се да имате между 6 и 8 часа здрав сън, за да сте свежи и отпочинали на сутринта. Избягвайте употребата на големи количества алкохол.
 5. Носете леки дрехи, които не запарват. Ползвайте слънцезащитна козметика – за да предотвратите неприятните последици от слънчеви изгарания. Погрижете се за очите си – силната слънчева светлина напряга и уморява зрението. Винаги предпазвайте главата с подходяща лека шапка. Бъдете особено внимателни между 12 и 16 ч., в часовете, в които слънцето е най-силно.

Comments(07)

 1. Здравейте,
  Как точно си представяте да си организираме почивки по 10-15 минути на всеки час? 🙂

  Отговор
  1. Diana Yoncheva 27.04.2018

   Здравейте, въпрос на организация на работа. Това,разбира се, е препоръчително. Ако имате да разтоварвате тир с 20 палета, това няма да Ви отнеме повече от 30-40 мин. Зависи на какви разстояния превозвате стоките. Щом работният режим е толкова натоварен, предполагам, че участие в него имат взаимозаменяеми хора.

   Отговор
   1. 3-ма колеги сме, работим на 6 рампи. Тировете чакат за разтоварване или товарене, а всеки един от нас си почива по 10-15 минути на всеки час. Първо, шофьорите ще ни пребият, а после шефът ще ни уволни. А Вие си пишете тук…

    Отговор
    1. Diana Yoncheva 27.04.2018

     Имате много голямо натоварване, г-н Стоянов, дано поне да работите отчасти на сянка и над рампите да има навес. Всъщност как се справяте през лятото, с интензивната работа и високите температури, доколкото разбирам с колегите си непрекъснато работите на 2 рампи и товарите-разтоварвате без почивка. Всеки практичен съвет е от полза.

     Отговор
 2. Ре" 17.05.2018

  Очудването не помага на машиниста.Бъдете честна с “простолюдието” г-жо Йончева.Водата,слънцезащитните гелове,оборудването с слънцезащитни шилдове са в “двора” на “РАБОТОДАТЕЛЯ”.Виждал съм припадащи от машини на световно -известна безалкохолна напитка……./увеличиха търсенето на машинисти в Йобс.бг/

  Отговор
  1. Diana Yoncheva 17.05.2018

   Здравейте, точно заради това си позволявам да давам съвети, защото безопасността и здравето са приоритет.

   Отговор
 3. Sannybitte 07.12.2018

  Make a more new posts please 🙂

  Отговор

Leave a comment