Електрокарът не пали! Причини и мерки

Електрокарът не пали – възможни причини и мерки за отстраняването им. Идват хладните и студени дни и съответно проблемите с електрически машини (електрокари, рийчтраци, стакери и електрически колички) зачестяват. Не са редки случаите, при които точно когато трябва да разтоварите/натоварите тир със стока електрокарът не пали. Какви са основните причини и какво може да направите преди да дойде сервизен техник.

Проблеми с батериите

При рязко застудяване се показват много често проблеми с тяговите батерии. За това взимайте мерки и експлоатирайте батериите съгласно инструкциите. Всяка батерия има определн живот, който се състои в определен брой цикли заряд/разряд. Не допускайте работа с машини, когато батерията е разредена повече от 80%.

Изписване на грешки

Повечето съвременни машини изписват грешки, когато има проблем и неправилно функциониране. Обикновено те не се оправят с рестартиране на електрическите машини, а се натрупват в системата, което води до спирането им на работа. В такъв случай се обърнете към сервизни специалисти за да предотвратите задълбочаване на проблема.

Студено време

При много студено време газовите и дизеловите мотокари също могат да палят трудно. При газовите мотокари, ако има дори и минемален теч газта в изпарителя може да замръзне. При дизеловите мотокари е много по-лесно, въртите ключа наляво за да подгрее двигателя. Щом светлиния индикатор за подгрев угасне може спокойно да запалите. При много ниски темеператури дизеловото гориво също може да замръзне.

Бутон за аварийно изключване

От практиката сме имали не малко случаи, при които електрическите машини не палят. При натоварена работа не рядко операторите ги изключват чрез бутона за аварийно спиране. Моля, при проблем със запалването обърнете внимание дали не е активиран бутона за аварийно изключване.

Когато ЕЛЕКТРОКАРЪТ НЕ ПАЛИ, не се късайте излишно нерви, а се уверете какви са причините и какви мерки трябва да се предприемат.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top