3 погрешни заключения за мотокарите и електрокарите втора употреба

Често правим прибързани изводи и категорични заключения за мотокарите и електрокарите втора употреба. Няма да пиша с големи подробности, но ще маркирам някои основни факти, които не са за пренебрегване. При покупка на подемно-транспортна техника всеки се колебае какво да купи. За това най-важното е да бъдете коректно информирани.

Масови предубеждения

1. Много често хората си мислят, че щом се продава мотокар втора употреба нещо не  е наред. Това разбира се, се среща в практиката. Но много по-честия вариант е, че масово в Европа хората продават товаро-подемната си техника по няколко причини – малък капацитет, преместване в по-големи бази и закупуване на по-нова техника, необходимост от по-големи и повече на брой машини. За това мотокарите и електрокарите втора ръка изобщо не са за пренебрегване и в тях има много години експлоатационен живот при адекватна поддръжка и експлоатация.

2. Остарели технологии. Всъщност това може да бъде и голям плюс. Получавате зд

рави машини на добра цена, тъй като се излезли следващите модели. Поддържат се лесно, резервните части не са проблем. Като се замисля, масово в складовете и логистичните центрове просто не са нужни машини от последно поколение.

3. Бързо се развалят. Това също не е съвсем вярно. На пазара има много надеждни и здрави мотокари и електрокари, които биха служили години наред по предназначение. Тук рещаващ фактор е поддръжката и своевременното отстраняване на дребните неизправности и редовното техническо обслужване, според предписанията на производителите.

Винаги когато купувате техника втора употреба изисквайте доколкото е възможно информация за предходната й експлоатация, какви ремонти и части са били сменяни.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top