Разликата между рециклираните и втора употреба електрокари и мотокари

Предполагам, че всеки се е замислял каква е разликата между рециклираните и втора употреба електрокари, складова техника и мотокари. И защо всъщност толкова се спекулира с думичката „рециклиране“ ( която всъщност не е панацея)?

Рециклиране

Рециклирането на подемно транспортна и складова техника включва различни етапи. Първо машината се разглобява и се прави основен преглед на всеки механизъм и част. Подменят се с нови всички елементи и връзки. Обикновено накрая за по-добър естетичен вид машината се пребоядисва. Рециклирането отнема време и подмяната на частите не е евтина. За това наистина рециклираните машини не са евтини. Масова практика е у нас да се продават „рециклирани“ мотокари и електрокари, като те са си просто втора употреба, пръснати с боя за по-добра естетика. Това разбира се не е лошо. Лошо е, че се спекулира с думата „рециклиране“ и хората остават с погрешно впечатление. При рециклирането на машините се води пълна документация кога и какво е сменяно и поради каква причина. За това, ако Ви продават рециклирана машина настоявайте за пълна информация, какво точно е включвало това рециклиране. Обръщайте внимание и какво точно включва гаранцията.

Машини втора употреба

При продажбата на мотокари втора ръка/употреба обикновено продавачите поемат гаранция за експлоатационните характеристики. Ако е извършван ремонт на някоя част (двигател, хидрвлика и т.н.) тази информация също би трябвало да бъде коректно предоставена. На всички машини втора ръка се прави подробен технически преглед за установяванео на евентуални проблеми.

И моля, не на последно място не се водете от външния вид на мотокарите, електрокарите и складовата техника (втора употреба). Всеки търговец би скочил веднага “ Е, как та това е лицето на фирмата“ и аз подскачах така преди години. Не, лицето на фирмата надеждната и здрава машина. Така или иначе до 2-3 седмици, колкото и да пазите машините, боята ще се олющи и надраска, машината ще се изцапа и няма никакво, ама никакво значение в какъв външен вид е мотокара.

Правете разлика и бъдете внимателни когато купувате рециклирани машини, ако цената е твърде ниска, това по-скоро би следвало да Ви притесни.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top