Антистатични супереластични гуми Solideal

Антистатични супереластични гуми Solideal Xtreme NMAS, нови супереластични, немаркиращи гуми за електрокари, мотокари. Тези гуми решават важните въпроси, свързани със статичното електричество.

Предлагаме голям избор от батерии, резервни части, колела и гуми за Вашата складова и подемно-транспортна техника.

Новината идва около година след пускането на първата в отрасъла антистатична гума за мотокари с марката Solideal PON 775 NMAS от Camso. Добавянето на Solideal RES Xtreme NMAS към портфолиото на Camso го превръща в първия производител на гуми, който предлага пълна гама от твърди антистатични гуми за мотокари.

Solideal PON 775 NMAS

Solideal RES Xtreme NMAS  получи безпрецедентно посрещане на пазара. Партньорите най-накрая се сдобиха с гума с изключителна производителност, която предотвратява натрупването на статично електричество ”, казва Тиери Миче, изпълнителен директор на продуктовата линия – Обработка на стоки в Camso. „Докато пресованите гуми се ползват предимно в Северна Америка, мотокарите в Европа, Океания и Латинска Америка работят основно с еластични гуми. Като световен лидер в индустрията, трябваше да разработим супереластична NMAS гума, за да отговорим на нуждите на клиентите по целия свят. “

Крайният продукт с приложения с висока интензивност

В допълнение към решаването на важния въпрос за статичното електричество, генерирано от немаркиращите гуми, Solideal RES Xtreme NMAS намалява вибрациите. Това увеличава комфорта на оператора и намалява натрупването на топлина за по-дълъг живот на гумата. Неговият дизайн заема ключови характеристики от популярната Solideal RES 660 Xtreme Series и се ползва от доказаната антистатична технология на Camso.

Проблемът с немаркиращите гуми

„В продължение на няколко години неблагоприятният проблем със статичното натрупване е част от индустрията за обработка на материали. Тъй като използването на немаркиращи гуми е изискване за до 30% от приложенията на мотокари“, добавя Миче.

Проблемът със статичното електричество

Всъщност натрупването на статично електричество е преобладаващо в гумите без маркировка. Това се дължи на  силициевият диоксид, използван като усилващ пълнител. Той придава на гумите светъл цвят, но вместо да провежда електричество, подобно на този от каучук, е с изолиращи свойства. В резултат на това статичното електричество, генерирано от триенето се съхранява, а не се разсейва. Така продължава да се натрупва в машината, докато не се получи контакт с друг проводящ материал за освобождаване на заряда – подобно на човешкото тяло или друго оборудване в съоръжението.

„Статичното натрупване в немаркиращи гуми, може да доведе до потенциални наранявания на операторите, пожари и щети на съоръженията, проблемите с безопасността“, заключава Miche

Революционна патентована технология

Заземителните ленти и вериги осигуряват известна защита. Но те износват, счупват или събират прах и отломки, които постепенно нарушават изолационните им свойства.

От 2018 г. Camso доставя патентованата си антистатична технология за машини за обработка на материали, търсещи по-безопасна и по-ефективна алтернатива на немаркиращите гуми. Solideal RES Xtreme NMAS се изолира чрез цилиндрично парче от високо проводима черна гума, свързано по целия път от стоманеното колело към повърхността на протектора. По този начин се разсейва натрупаното статично електричество при всяко въртене. Този антистатичен елемент е лесно визуално забележим: има черна точка на лицевата страна на протектора.

С Solideal RES Xtreme NMAS, Camso предлага пълна и стабилна гама от гуми, за да се преодолеят предизвикателствата на всички приложения с висок интензитет.

За повече информация, параметри ценови оферти, моля, свържете се с нас!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top