5 фактора при избор на мотокар с голяма товароподемност

Инвестицията в мотокар с голяма товароподемност не е шега работа. От най-най-голямо значение е точното определяне на нуждите на Вашия бизнес – т.е. да сте наясно с всички особености на работната среда.

Ще се опитам да помогна с няколко практични съвета.

5 основни фактора

1. Особености на Вашата работна среда

Обмислете и анализирайте нуждите на Вашия бизнес и бъдете наясно какво производителност очаквате. Вижте конкуренцията. Проучете бизнесите подобно на Вашия как осигуряват ефективността си. Има достатъчно добри он-лайн списания, блогове и статии с европейски и световни практики.

2. Говорете и търсете доставчици

Бъдете готови са слушате и анализирате. Свържете се с  доставчик и обсъдете специфичните си нужди и текущия бизнес, за да разгледате всичките си възможности.  Ясно е, че целта на повечето дистрибутори и търговци на подемно-транспортна техника е да продават. Доколко може да разчитате на сервизно гаранционно и извън гаранционно обслужване, откъде доставя резервни части. Информирайте се с кои клиенти работи и от кога. Има значение кой му се доверил. Изяснете си много добре, че взаимоотношенията с Вашия дилър ще са дългосрочни.

3. Съберете информация за марката

Има страхотни мотокари с голяма товароподемност, които не са популярни, поради по-слаб маркетинг или други причини. Не подценявайте машините само защото не сте ги чували:). При всички положения, ако купувате нова машина ще намерите винаги някоя друга на по-добра цена. Обърнете внимание на глобалния пазар и тенденциите му.

4. Заедно с доставчика си определете рамка на бъдещите ви разходи.

За техническо обслужване, за смяна на по-бързо износващи се части и прочие.

Основните разходи, които трябва да се разгледат, са:
Производителност – Обмислете комфорта на водача, контрола и маневреността
Разходи за поддръжка – Колко лесно се обслужва машината? Осигуряването на лесното обслужване на закупеното от вас оборудване ще намали общите разходи .

Износване на гумите – Разходите за подмяна на гумите през целия живот на машината.
Разходи за гориво – Проверете каква ще бъде горивната ефективност на машината, която купувате. Има ли режими на пестене на гориво или автоматично изключване, когато не се използват?
Разходи за части – Свържете се с доставчика си, за да ви предостави оценки на разходите за части. Ако наемате мотокар, тази цена ще бъде част от общите разходи за поддръжка.
Стойност за препродажба – Помислете за стойността на машината в края на срока на експлоатация? Ако купувате машината, проучете коя марка има най-добрата стойност за препродажба.

5. Помислете за безопасността

Увреждането на мотокара и недай Боже инцидент с хора  са най-големите фактори за разходите, свързани с притежаването на мотокар с голяма товароподемност. Поради голямата капиталова инвестиция на машината е от решаващо значение да се охраняват Вашите активи. Уверете се, че получавате най-добрата система за безопасност на оператора на Вашата машина.

И последно бъдете наясно за какво си давате парите.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top