Да се погрижим за мотокара при зимни условия

Мотокарите не се различават от останалите превозни средства и за тях е необходимо да се полагат  грижи и редовна поддръжка, за да се удължи експлоатацията им. Зимните условия са предпоставка за по-тежки условия на работа.

Едно от основните неща, които трябва да се направят, е осигуряването на антифриз. Всеки ден преди работа проверявайте фаровете – за по-добра видимост, нивото на антифриз, гориво и хидравлични течности. При стартиране на мотокара, не прибързвайте, а дайте възможност на машината да загрее. От голямо значение са и гумите на машините. Ежедневно проверявайте налягането в тях, ако са пневматични. Имайте предвид, че налягането не е постоянна величина и се колебае в зависимост от температурата.

През топлите дни налягането в гумите е по-високо, докато през студените обратно. Ако гумите не са достатъчно напомпани, това може да доведе до недостатъчно сцепление и е предпоставка за потенциален инцидент. При заснежен терен и условия за снеговалеж е препоръчително ползването на вериги. Това ще гарантира безопасността на извършваната работа на открито. Слагането на вериги отнема време и не е съвсем лесно да се направи, но определено си заслужава. Не забравяйте да махате веригите, когато сте приключили работа с машината. Ако машините са Ви на открито, когато не работите с тях е препоръчително да осигурите подходящи покривала. Също така при дъжд, силен снеговалеж и вятър операторите трябва да внимават за преминаващи хора, тъй като бдителността им не е толкова изострена.

Водачите трябва да са с подходящо облекло, което да им осигурява оптимална, комфортна температура. След работа с машината е добре да се почисти от замърсявания, от сняг и лед, за да се избегне натрупването им, което би довело до евентуално компрометиране в бъдеще. Необходимо е да се погрижим за мотокарите при зимни условия, за да работим спокойно и безпроблемно през този сезон.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top