Покупка на употребявана складова техника

Покупка на употребявана складова техника

Когато ни се налага да се занимаваме с  покупка на употребявана складова техника, електрокар, дизелов или газов мотокар трябва да имаме предвид някои основни неща. Всъщност ситуацията е подобна, като при покупка на лек автомобил. Практиката показва, че инвестирането в товаро-подемна техника втора ръка има значителни предимства. На първо място цената е по-ниска. На пазара се предлагат отлични машини, които ще служат дълго време. При купуването на подобна техника трябва да знаете какво точно Ви трябва. Ако имате нужда от помощ в избора, нашите специалисти са в състояние да Ви насочат. След като сте избрали машина с определени параметри (товароподемност, вид двигател, височина на повдигане и т.н.) е препоръчително да съпоставите оферти от утвърдени фирми. Не пропускайте да се позаинтересувате откъде внасят машините.

Обърнете внимание на старите машини на над 10-15 години, ако са ползвани дълго време те са по-уязвими към механични повреди. Но има и такива, които почти не са ползвани, и са в добро работно състояние.

Доколкото може, проучете в каква среда са работили машините и колко са експлоатирани. Искайте информация за ремонтите, правени по техниката. Това ще Ви ориентира до голяма степен доколко може да разчитате на безпроблемна работа.

На всички им е по-приятно да получат прясно боядисана и добре изглеждаща машина. Доскоро аз смятах, че един вид това е „визитката“ на фирмата. Доставяме здрави и добре изглеждащи машини, но моля, когато купувате техника втора ръка не е това важно, изобщо даже (освен естетически). Най-важното е техниката да е здрава, да е направено техническото обслужване, всичко, което трябва да се ремонтира, да е изпълнено. Факт е, че техниката втора употреба масово е с олющена боя, която обаче лесно се възстановява. Както се казва най-важно е какво е положението „под капака“ и е нормално да се фокусираме там.

На пазара в България почти всички мотокари, електрокари, стакери, рийчтраци и ел. колички се предлагат с включена гаранция. Бъдете внимателни когато за стара техника Ви предлагат подозрително голяма гаранция. Това често е търговски трик, от който никой няма полза.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top