него пипай докато не се скапе

Не го пипай докато не се скапе!

Не го пипай докато не се скапе е лайтмотив при експлоатация на подемно транспортна техника.  Но идва време да се замислим какво внимание да обърнем на поддръжката на машините. Особено сега, когато сроковете за доставка на нови мотокари и/или електрокари са около 100 седмици. Да, правилно прочетохте, не 100 дни, а 100 седмици. Не готино, нали?

За това се налага да обърнем по- сериозно внимание на поддръжката. Доколко успяваме да оптимизираме ефективността на работния процес. Добрият сервиз е от изключително значение. Страхотен късмет е, ако точно когато ви трябва някой е на разположение и успее да реагира. Това е съвсем нормално. Фирмите, които предлагат качествена услуга са сериозно натоварени

Сега е време да се задълбочим до поддръжката на ниво отделно машина.

Подемно-транспортните и складовите машини са работните коне на всеки склад и/или логистична база.

Ако наличието на работна сила от вътрешни техници по поддръжката не е практично и рентабилно, както дилърите, така и доставчиците на подемно-транспортни средства често разполагат със собствена техническа работна сила, която е на разположение за гаранционна и след гаранционна поддръжка.

Разбира се, в основата е планирането, ако успеете да планирате поддръжката на машините си в дългосрочен план (12 м), определено си Ви бива.

Как да го направим на практика?

Лесно. Съвсем лесно. Свързваме се с фирма, която предлага сервизни услуги, искаме подробен дефектаж (преглед на машините). По време на техническият преглед не може да ползвате машините за обичайната им дейност. За електрическата складова техника е необходимо батериите да бъдат заредени. След огледа на машините сервизните специалисти ще ви уведомят за състоянието на машините и какво е нужно да бъде направено (ремонтирано). Дали ремонтите са належащи зависи от експлоатацията на машините и обема работа. Обикновено практиката е да се представят писмени оферти, по този начин ще бъдете наясно какво трябва да бъде направено, колко ще струва и за колко време ще бъде направено.

Не подценявайте и техническото обслужване на мотокарите. Всеки производител има предписания на колко работни часа какви масла и филтри трябва да се сменят.  През студените дни се грижете за правилната експлоатация особено на електрическите машини и обръщайте внимание на състоянието на батериите.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top