Партньорство между университета Бинхемптън, Реймънд и NYSERDA ще разработва нови системи за енергийна ефективност на складовете

Университетът Бинхемптън ( Ню Йорк) ще разработи и демонстрира нов процес на съхранение на енергия и решение за управление на ефективността в складовите центрове. Проектът предвижда използването на  слънчеви панели, стационарна система за съхранение на енергия и литиево-йонни батерии на електрически складови машини. Това ще намали драстично разходите за енергия на собствениците на складове.

Така го правят зад океана

Проектът е финансиран от Нюйоркския държавен департамент за изследвания и развитие на енергетиката (NYSERDA).  Изследователите ще работят с Raymond Corporation, водещ производител на електрически складови машини  и логистични решения. Целта на проекта е да се внедри икономически целесъобразен демонстрационен проект за оптимизация на складовете. Проектът ще илюстрира как условията за съхранение и контролируемото зареждане на складовите машини могат да бъдат полезни за собствениците на складове и логистични центрове.

Участниците в проекта

Техническият университет в тясно сътрудничество с инженерите на Raymond, ще разработят система за  управление на производството на енергия. Фокусът ще е върху съхранението и потреблението на литиево-йонни батерии за складови машини.

„За нас е чест да бъдем избрани от NYSERDA, за да подкрепим инициативата за чиста енергия. Изследванията включват система за слънчева енергия (фотоволтаична система), стационарна система за съхранение на енергия и зарядни станции и устройства за батерии”, каза проф. Джанг от Университета в Бинхемптън. „Ние вярваме, че това партньорство с Реймънд може да даде на индустрията пример за това как ще изглеждат бъдещите енергийни системи в логистичните центрове.“

Системи за бързо зареждане на складовите машини

Електрическите складови машини и електрокари,  традиционно се захранват от оловни акумулаторни батерии, които могат да имат удължено време за работа до осем часа. В много складове с голям обем работа, се ползват няколко батерии за една машина (при 2 и 3 сменен режим). Литиево-йонните батерии осигуряват големи ползи за клиентите на Raymond.  Функцията за бързо зареждане може да предизвика значителни енергийни изисквания към собствениците на складове по време на пиковите часове.

 

„Нашето партньорство произтичаше от нарастващата нужда на производствената индустрия от по-устойчиви и по-контролирани ресурси“, казва Майкъл Фийлд, главен изпълнителен директор на Raymond Corporation. „Чрез внедряването на литиево-йонни батерии в повече складови машини нашите клиенти ще видят същите висококачествени продукти, но с цялостно намаляване на потреблението на енергия, поради възможността за зареждане с почти 100% ефективност и намалени разходи.

Възможни решения

Предложеното решение може да превърне складовете в контролируем енергиен хъб, който може да бъде оптимизиран за поддържане на електрическата мрежа по време на нормални и пикови условия на мрежата. Университетът Бинхемптън ще работи с New York State Electric & Gas (NYSEG) за оценка на ползата / въздействието на предложената система. Предварителният анализ включва оценка на това как системата влияе върху ефективността на локалната верига. „Контролируеми разпределени енергийни ресурси,
като съхранение на батерии, ще плащат значителна роля в управлението на електрическата мрежа в бъдеще.

Екологичните ползи

Проектът на NYSERDA е създаден, за да подпомогне държавата в борбата с изменението на климата . Чрез партньорството си с компания, базирана в Ню Йорк, тази инициатива е насочена към намаляване на разходите и създаване на самостоятелен енергиен пазар.  Бинхамтънският университет и Реймънд ще работят заедно за осъществяване на проекта. Така на практика се насърчава устойчивостта, като същевременно ангажират и обучават редица кадри.

„Това е един отличен пример за това как компаниите се придвижват отвъд статуквото, за да внедрят чисти енергийни технологии на работното си място. Същото време подкрепят водещите цели за чистата енергия на губернатора Куомо”, казва Алиша Бартън, президент и изпълнителен директор на NYSERDA.

„Включването на  чисти енергийни технологии в една система, ще позволи на складовете да станат по-енергийно ефективни. Освен това ще се  увеличи производителността и подобри работната среда.“

Съвместната работа се явява като продължение на проекта, финансиран преди от NYSERDA, завършен от Raymond през 2017 г. Разработката показва предимствата от използването на литиево-йонни батерии. Предишният проект внедри нова методика и производство на литиево-йонни батерии за електрокари, рийчтраци и стакери и зарядни устройства за тях.

 

3 thoughts on “Партньорство между университета Бинхемптън, Реймънд и NYSERDA ще разработва нови системи за енергийна ефективност на складовете”

  1. Много интересни реални разработки, бизнеса и науката трябва винаги да са ръка за ръка!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top