Защо се разочароваме когато ни доставят складова или подемна техника втора употреба

Има ли причина да сме неудовлетворени от складова техника или мотокари, електрокари  втора употреба

В дългогодишната си практика сме се стараели винаги да предоставяме максимално коректна и точна информация на клиентите си, особено на тези, за които покупката на складова или подемно-транспортна техника е новост. До сега не сме разочаровали никого, защото хората знаят какво да очакват.

За това тук ще се спра отново на това, каква информация трябва да искате от дилърите, с които работите, за да знаете точно какво купувате и доколко може да разчитате на неговата надеждност. За разлика от друг-път ще започна отзад-напред, за да насоча вниманието Ви към някои важни практически аспекта.

И така

Имате нужда от машина,  уточнили сте с колегите си основните параметри, които са необходими за работната среда и съответно започвате да правите запитвания за оферти. Получавате обратно връзка от потенциалните продавачи уточнявате още технически спецификации и Ви изпращат оферти. В тези оферти обикновено са дадени основните параметри – производител, година, снимки, товароподемност, работни часове, гаранция и цена. До тук нищо не ясно според Вас. Според мен липсва обаче един доста важен аспект – профилактиката. Казвате си, когато му дойде времето ще го мислим. Обаче това време идва изненадващо бързо, обикновено като изтече гаранцията машината е навъртяла часовете за техническо обслужване. И точно тук идва разочарованието – „Ама аз не знаех, че на година или на определени часове трябва да давам още пари!“. За складовите машини сумите не са големи, но за дизеловите, газовите мотокари сумите могат да са значителни. За това питайте, искайте информация за техническите обслужвания за да знаете точно какво Ви предстои. Подемно-транспортната техника и складовите машини се нуждаят от поддръжка, точно толкова, колкото и леките автомобили, които карате.

Примерна или реална снимка

Често машина, с търсените от Вас параметри се намира в не добра форма за фотосесия. Ожулена, със счупени капаци, ударени калници и прочие и за това към офертата е практика да се прилага примерна снимка – на същата машина, само че нова. Тоест като Ви предложат такава оферта и Вашите очаквания вече са различни. За това, настоявайте за точна и актуална информация и не се стряскайте от снимка на машина в процес на ремонт.

 

Рециклирани машини

Много се спекулира с думичката „рециклиране“ на машина. В практиката се случва само пребоядисани машини да се продават за „рециклирани“. Тук съм писала по-подробно по темата.

Цената

Обикновено това е решващ фактор. В нашия бранш, както и във всеки друг, всеки е най-най-…. Продава най-страхотните машини, на най-ниски цени:) Всички искаме да работим и да печелим от работата си. В интерес на нас, дилърите и прекупвачите е да продаваме здрави машини, за които поемаме гаранция, а това има своята цена.

Не се заблуждавайте

Във всички сайтове в Европа за продажба на машини може да намерите хиляди по-добри оферти, от тези които Ви предлагат на нашия пазар. Само, че те са без гаранция и продавачът не носи отговорност. В масовия случай става въпрос за машини, с неособено сериозни дефекти, но не и в отлично функционално състояние. Обикновено на сайтовете за състоянието на машините е написано „Running Condition“, което означава в движение. И пак от практиката – имаме на случаи на фирми, които си закупуват директно от Европа машина и се налага да търсят нас или колегите от други фирми за неотложни ремонти. По този начин губите време и средства. не казвам, че няма да попаднете на здрава машина, но просто трябва да разбирате от този вид техника и да знаете какво да питате. Никога не сме отказвали съдействие и не сме искали на всяка цена клиентите да купуват от нас техника, за това сме отзивчиви към всякакви въпроси и оказваме съдействие, при това безплатно. Е, ако решите да почерпите по бира, също не отказваме.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top