Промяната е единствената константа

Промяната е единствената константа- Тези думи принадлежат на Магнус Андерсън главен мениджър в Toyota Materials Handling. Казани са по повод обявения Европейският конкурс за логистичен дизайн на Toyota отворен и за студенти по дизайн в Съединените щати. Toyota Material Handling Europe увеличава сериозно фокуса си върху обработката на багаж на летищата. Компанията се надява да разработи нови решения за справяне с милиардите парчета багаж, които се обработват на летищата по света всяка година.

Най-натоварените летища в света

Хората пътуват все повече. Капацитетът на международните летища все увеличава все повече. Това налага и промени в циклите: регистрация-товарене-разтоварване на багажа на пътниците.

Летищата в Атланта и Шанхай са най-натоварените. Годишно през тях преминават над 220 млн. души. С големи темпове нараства човекопотока и по вси1ки останали аерогари. Това налага сериозна реорганизация в обработката на багажа. И тук са на помощ влекачите и складовите машини.

Целта на конкурса е подобряване на логистиката на работа с багажа на летищата. Конкурсът търси както частични, така и цялостни решения за боравене с багаж в темите за регистрация, транспорт на багажите до терминалите, превоз им до самолета и / или пристигане на багаж до местоназначението му.

„Считаме, че обработката на багаж на летищата се нуждае от голямо преобразуване“, казва Магнус Оливейра Андерсон, ръководител на дизайна в Toyota Material Handling Europe. „Поддържането на връзка и слушането на млади дизайнери е от решаващо значение за успеха ни като дизайнерско студио. Както се казва, промяната е единствената константа. “

 

Конкурсът се отворен за всички предложения. Крайният срок за участие е 22 октомври. Оценката ще бъде направена от работна група професионалисти, работещи около дизайна и иновациите в рамките на Toyota (като Toyota Material Handling, Vanderlande и Raymond). От Toyota Materials Handling  се ангажират избраните предложения да получат обратна информация. В края на ноември и възможност да преработят своите предложения за финалната сесия. Експертите и лидерите в бранша ще вземат окончателното решение и ще изберат победителите в конкурса.

Финалистите ще бъдат поканени на церемонията по награждаването в Швеция. Там ще изложат своите разработки в Hannover Messe в Германия. Освен това те ще бъдат наградени с парични награди и ще имат възможност да кандидатстват за шестмесечен платен стаж в Дизайнерския център за обработка на материали на Toyota.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top